Το καθαρό νερό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του παιδιού

Τα πιο κρίσιμα αμυντικά συστήματα του οργανισμού που βοηθούν τους ενήλικες να προστατεύονται από ασθένειες δεν έχουν πλήρως αναπτυχθεί στα παιδιά, κάνοντάς τα έτσι πολύ πιο ευαίσθητα σε καρκινογόνες ουσίες όπως μόλυβδο και παράσιτα (που ανιχνεύονται στο νερό). Όπως τα φάρμακα επιδρούν διαφορετικά στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες, το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τους ρύπους του αέρα, του πόσιμου νερού και των τροφίμων.

Δυστυχώς λίγα μπορούμε να κάνουμε για τις τοξίνες του αέρα ή των τροφών, πράγμα το οποίο κάνει εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη την καθαρότητα του νερού. Επειδή το νερό είναι η μόνη οδός του σώματος για να απομακρύνει τις τοξίνες, όσο καθαρότερο είναι αυτό τόσο μεγαλύτερη και η ικανότητά του να αποβάλει τις βλαβερές αυτές ενώσεις.

Το καθαρό νερό είναι ένας από τους παράγοντες που βοηθούν να δυναμώσουν οι άμυνες των παιδιών και να βελτιώσουν έτσι τις επιδόσεις τους, δίνοντάς τους την προστασία που χρειάζονται στη διάρκεια αυτών των ευαίσθητων και σημαντικών για την ανάπτυξή τους χρόνων. Το ανοσοποιητικό σύστημα και το σύστημα αποτοξίνωσής τους αναπτύσσεται μέχρι και την εφηβική ηλικία. Η έκθεσή τους, λοιπόν, στο ΧΛΩΡΙΟ, τον ΜΟΛΥΒΔΟ και άλλους τοξικούς παράγοντες που περιέχονται στο πόσιμο νερό και έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο ασθενειών και διαταραχών μάθησης, θα πρέπει να αποφεύγεται.

Πρόσφατη μελέτη στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ έδειξε ότι παιδιά με υψηλά επίπεδα μόλυβδου στο αίμα παρουσιάζουν σημαντικά υψηλότερο ποσοστό προβληματικής συμπεριφοράς και μαθησιακών δυσκολιών από παιδιά με χαμηλά επίπεδα. Η μελέτη ακόμη υποστηρίζει ότι, η άσκοπη και συνεχής έκθεση σε μόλυβδο κατά την παιδική ηλικία οδηγεί στην αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Στο νερό του δικτύου ύδρευσης, αλλά και σε πολλά εμφιαλωμένα νερά, βρίσκεται συνήθως μίγμα χημικών ουσιών όπως ΧΛΩΡΙΟ, ΜΟΛΥΒΔΟΣ, ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ, ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ αλλά και αρκετοί άλλοι ρυπαντές. Οι χημικές αυτές ουσίες αποδεδειγμένα επιβαρύνουν με την πάροδο του χρόνου την υγεία των ανθρώπων, πόσο μάλλον των μικρών παιδιών.

Δυστυχώς, οι υγειονομικές προδιαγραφές -που καθορίζουν τα επιτρεπτά όρια αυτών των τοξινών στο πόσιμο νερό- βασίζονται σε επιπτώσεις που έχουν μελετηθεί σε ενήλικες. Αυτές οι μέγιστες τιμές ανοχής (MCLs) στηρίζονται επίσης στην εσφαλμένη υπόθεση ότι κάθε φορά είμαστε εκτεθειμένοι σ' έναν μόνο παράγοντα. Δεκάδες όμως διαφορετικές τοξικές ουσίες που ανιχνεύονται στο νερό της βρύσης λειτουργούν προσθετικά.

Σε πρόσφατη έκθεση της ομάδας Περιβαλλοντικής Εργασίας με τίτλο «Μέσα στα στόματα των μωρών», διαπιστώθηκε ότι στα δείγματα πόσιμου νερού βρύσης 29 πόλεων της Δύσης που εξετάστηκαν, όλα περιείχαν ένα (1) τουλάχιστον γεωργικό κατάλοιπο ενώ στην πλειοψηφία τους πέντε (5) ή και περισσότερα. Η έκθεση επισημαίνει ότι, 45.000 μητέρες στις πόλεις αυτές -εν αγνοία τους- ετοίμαζαν παρασκεύασμα για βρέφη με νερό της βρύσης που περιείχε 3 ή περισσότερες βλαβερές χημικές ουσίες.

Η ραγδαία αύξηση των περιβαλλοντικών ρύπων αλλά και η μειωμένη ικανότητα που έχουν οι άνθρωποι να απομακρύνουν τους ρύπους και τις τοξίνες από το σώμα τους, έχουν ενοχοποιηθεί για τη σημαντική αύξηση του παιδικού άσθματος αλλά και πολλών άλλων ασθενειών κατά την τελευταία δεκαετία.

Το σύστημα φιλτραρίσματος νερού είναι λοιπόν μια μεγάλη επένδυση για  την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.

Το aquasana προσφέρει αυτή τη σιγουριά παρέχοντάς μας άριστο ποιοτικά νερό.

Εγγυημένα!!!